Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. У місті проводяться місіонерські курси

Щонеділі о 13:00 у храмі Св. Ап. Андрія Первозваного під керівництвом Андрія Твердохліба, ієрея храму, проводяться місіонерські курси для мирян.

Розпочинається заняття із служіння молебну Св.муч. Василю (Зеленцову). Моляться про людей, які віддалилися від Церкви та нехрещених. Також читають молитви про місіонерів – щоб дар апостольського служіння в них не тільки не згас, але зростав і вистачило сил та терпіння за допомогою Божого Слова виводити на світло тих, хто заблукав.

Після молебну отець Андрій із мирянами збираються у приміщенні при храмі та проводять заняття, під час якого вивчають православну догматику, а також розглядають основні ідеї ісламу, іудаїзму, дію сучасних сект тощо.

Що ж до практичної частини їх навчання, то у майбутніх місіонерів вже є досвід полеміки із сектантами та іншими противниками Православ’я. До того ж у свій час були підготовлені інформаційні листівки про хрещення, сповідь та причастя, які роздавалися людям на приходах. Для бажаючих місіонери роз’яснювали зміст листівок та відповідали на питання стосовно православної віри.

Ви можете спитати: навіщо це все? Відповідь проситься сама собою. Сучасним місіонерам не потрібно їхати кудись на віддалені острови «місіонерити місцевих жителів». Достатньо просто завітати до сусідів і стане все зрозумілим. Адже довгий час у суспільстві намагалися знищити православну віру та православний уклад буденного життя. І, таким чином, духовне спустошення стало заповнюватися псевдовченнями з легкої подачі сектантів. Не останнє місце займає масова культура у житті молоді, відволікаючи недосвідчений розум думками про музику, модний одяг, тусовки, розпусту і все, що з цим пов’язано. Крім того, навіть серед прихожан храмів є люди, які або не знають як поводитися під час богослужіння у храмі, або вірять у забобони та різного роду мудрування.

Саме тому навчання місіонерів є актуальним і важливим завданням. Можливо, вони не стануть великими місіонерами і не будуть сотнями приводити людей до храмів Божих, але, допомігши розібратися із собою принаймні одній людині, місіонер вже матиме певне досягнення у апостольському служінні мирянина.

Прес-служба Полтавської єпархії УПЦ