Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Завершується черговий етап робіт на будівництві дзвіниці кафедрального собору

100 метрів до здійснення мрії…Цими останніми теплими днями поступово завершуються сезонні будівельні роботи, які здійснюються на будівництві дзвіниці біля кафедрального Михайло-Архангельського собору в Черкасах. Аж до весіннього тепла роботи триватимуть всередині споруди, а нещодавно на висоті 30 метрів – саме цієї межі на сьогодні досягли будівельники – було залито міцний бетон, який стане основою для наступного поверху.
Владика Софроній, який контролює кожен крок на будівництві, практично щодня обходить всі об’єкти, спілкується з будівельниками.
Важко повірити, що за вісім років, поки триває це будівництво – освячення котловану відбулося у жовтні 2006 року – майбутня дзвіниця вже окреслена і повільно, але впевнено здіймається до неба. І це попри всі фінансові, економічні труднощі, скруту, відсутність державної підтримки.
Сьогодні Владика знову піднявся на вищу точку свого амбітного проекту, який не має аналогів у церковному будівництві. Звідти він подивився вниз і привітно помахав рукою тим, хто його впізнав звідти. А потім широко перехрестився на сяючі хрести собору: до здійснення заповітної мрії головного храмобудівничого Черкащини лишилося вже небагато: «якихось» 100 метрів угору…

Прес-служба Черкаської єпархії