Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У селі Підгайці поховали воїна, який загинув під Іловайськом

1 вересня мешканці села Підгайці, що під Луцьком, провели в останній шлях свого односельчанина бійця спецпідрозділу МВС «Світязь» Володимира Іщука який загинув 26 серпня цього року під час боїв під Іловайськом в зоні АТО.
Чин Похорону у місцевому храмі святого благовірного князя Олександра Невського, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук. Йому співслужили настоятель парафії протоієрей Дмитро Григорчук, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та клірики Луцького міського і районного благочинь.
Попрощатись із односельчанином, який загинув відстоюючи Незалежність та територіальну цілісність України, її мирне небо, зібралось усе село.
А настоятель місцевого храму святого благовірного князя Олександра Невського протоієрей Дмитро Григорчук, не без сліз на очах, сказав, що за свого життя новоспочилий Володимир Іщук не раз допомагав йому у благоустрої церкви та брав активну участь у парафіяльному житті.
Після відспівування у храмі священики, рідні та односельчани загиблого українського воїна хресним ходом пройшли до цвинтаря де тіло героя було віддано землі.
Володимир Іщук мав 30 років і в зону бойових дій АТО пішов служити добровольцем у складі спецпідрозділу «Світязь». Був одружений, батько двох дітей.