Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Волинська єпархія долучилась до благодійного телемарафону «З вами Бог і Україна»

«З вами Бог і Україна», – таку назву має благодійний телемарафон, ініційований Волинською Радою Церков, спрямований на збір коштів задля допомоги українській армії, яка відстоює Незалежність і цілісність України в зоні АТО. Акція відбувається за підтримки Волинської облдержадміністрації, Волинської обласної та Луцької міської рад, та за безпосередньої участі ВОДТРК в ефірі якої власне і транслюється телемарафон.
За благословенням Предстоятеля нашої Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та митрополита Волинського і Луцького Нифонта до благодійного телемарафону долучилась Волинська єпархія Української Православної Церкви.
В ефірі телеканалу «Нова Волинь» ВОДТРК, з архіпастирського благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, на запитання ведучої відповідали та звернулись з пастирським словом до волинян секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова єпархіального Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз та благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук.
Священнослужителі наголосили, що в цей важкий для нашої Держави час Українська Православна Церква, як це відбувалось впродовж усієї її історії, перебуває зі своїм боголюбивим народом.
«Новий предстоятель нашої Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій дав завдання, яке виконувалось ще з благословення блаженної пам’яті Митрополита Володимира – молитвою і посильною допомогою сприяти українській армії, усім жертвам війни, сім’ям, які втратили рідних і близьких. Церква була і буде із народом у цей важкий час», – наголосив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
«Господь сказав –«що зробили ви одному з малих цих – те зробили ви Мені». І ця заповідь набула нині на Волині неабиякої актуальності. Зокрема священнослужителі і вірні нашої Церкви допомагають біженцям з Криму та сходу України, православні волиняни приймають їх у своїх оселях. Також збираються кошти та інша допомога як для наших військових так і мирних мешканців сходу України», – розповів секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
Ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз зауважив, що під час навчального процесу у Волинській духовній семінарії велика увага приділяється патріотичному вихованню майбутніх душпастирів. Не всі випускники, як розповів отець Рустик, приймають священний сан, отже серед бійців, які нині відстоюють Незалежність та територіальну цілісність України є і випускники ВДС: один із них навіть потрапив у полон і ми молимось за його звільнення».
«Найголовніша зброя Церкви – молитва і ми молимось за нашу Батьківщину, за мир, за наших військових. Молимось і за спокій душ тих, кого забрала ця війна, хто загинув під час подій на Майдані», – додав ректор ВДС.

У свою чергу благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук розповів про допомогу, яку українській армії надали священики та прихожани луцьких храмів: «зокрема парафіяни храму святої Рівноапостольної Марії Магдалини зібрали кошти на придбання бронежилетів».

Священики наголосили, що вірять — Бог дарує мир і спокій на українську землю, збереже нашу Державу цілісною і вільною, і закликали православних волинян в ці дні посилити свої молитви за нашу Батьківщину і за мир у ній.

Загалом, як повідомили священики, Волинська єпархія УПЦ передала для потреб української армії понад 100 тисяч гривень, не рахуючи пожертв окремих вірян.