Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Звершено Таїнство Хрещення над новонародженими немовлятами, котрих залишили батьки

24 вересня голова Соціального відділу протоієрей Андрій Бобрик разом із співробітником Молодіжного відділу священиком Іоанном Верескуном здійснили пастирський візит до Кіровоградської обласної дитячої лікарні, де звершили таїнство хрещення над новонародженими дітьми, від котрих відмовились батьки.
Після обіднього годування дітей, отець Андрій разом із священиком Іоанном завітали у відділення для недоношених та хворих новонароджених немовлят і звершили Таїнства Хрещення та Миропомазання над двома немовлятами, яких покинули батьки. Святе Хрещення є тим таїнством, яке вводить людину в Церкву Христову і дає їй можливість бути причастницею заслуг Спокутної та Викупної Жертви Господньої. З цього моменту діти, котрих залишили батьки були всиновлені Самим Богом. Імена охрещених дітей були записані в церковний синодик для постійного поминання за Божественною літургією.
На завершення пастирського візиту священики поспілкувалися з завідуючої відділенням Надією Володимирівною на предмет можливості забезпечення необхідних потреб народжених малят.