Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. Правлячий єпископ взяв участь в урочистостях до Дня міста

24 вересня у святковому залі Центру культури, спорту і дозвілля «Нафтохімік» відбулись урочистості з нагоди 71-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників та 443-ї річниці від дня його заснування. Зала палацу зустрічала поважних гостей, які зібрались тут, щоб вшанувати всіх, хто здобув Велику Перемогу та подарував нащадкам право на щасливе життя. Серед них — єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, керуючий справами Кременчуцької міської ради Руслан Шаповалов, голова Автозаводської районної в місті Кременчуці ради Валентин Шафорост, т.в.о. командира 107-го Кременчуцького реактивного артилерійського Ленінградського ордена Кутузова ІІ ступеня полку, підполковник Андрій Захаржевський, голова Автозаводської організації ветеранів війни та праці Олексій Зубченко, керівники та представники підприємств району, депутати райради, представники освітніх закладів, пошуковці, які проводили роботу в рамках проекту «Пам’ять про війну єднає», територіальна громада.
Розпочалось свято урочистим внесенням бойових прапорів Почесних Кременчуцьких частин і з’єднань, що в роки Великої Вітчизняної війни визволяли місто від фашистських загарбників.
Виступи почесних гостей були пронизані безмежною вдячністю тим, хто відвоював мир і свободу у грізні роки Великої Вітчизняної війни, та невимовним болем за сьогодення. Виступаючі закликали українців об’єднати всі зусилля, щоб зберегти мир, відстояти рідний край, свою країну.
Вразили присутніх своїми виступами найменші учасники заходу — першокласники ЗОШ №26, солісти Центру культури, спорту і дозвілля «Нафтохімік» Тетяна Олексійко та Ксенія Скрябіна, учитель спеціалізованої школи-інтернату №21 Олександра Мирна та учень Власівської середньої школи №8, переможець конкурсу «Ранкова зірка» в Болгарії Андрій Зубкін. Бурхливими оплесками супроводжувались їх виступи, в яких звучали слова любові до України, до квітучого наддніпрянського міста, турбота про майбутнє рідного краю!