Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Освячення храму в Макарівці

За благословенням архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, благочинний Попільнянського округу протоієрей Петро Лис звершив чин освячення Свято-Володимирського храму у селі Макарівка. Благочинному співслужили настоятель макарівського храму протоієрей Володимир Дикий, протоієрей Іоан Івасейко із Волині і священики Попільнянського округу.

Задовго до початку богослужіння макарівчани почали збиратись біля свого храму – йшли цілими сім’ями, як мовиться, старі й малі – дехто вперше в своєму житті.

Усією громадою біля входу до церковного подвір’я хлібом-сіллю зустрічали благочинного Попільннського округу протоієрея Петра Лиса, брали благословіння. Після освячення води посеред храму, було освячено святий престол і саме приміщення храму. По тому звершили Божественну Літургію, яку очолив благочинний. Багато прихожан та гостей цього дня (дехто вперше в житті) причастились святих Христових Таїн.

– Сьогодні особливий день у житті вашого села і кожного з вас, — звернувся до присутніх отець Петро, — день народження храму. Храм – це часточка неба на землі, до нього зазвичай ідемо ми в радості і горі, аби розкаятись і причаститись таїн Христових, зцілитись духовно і тілесно.

З особливою теплотою і вдячністю настотель нового храму протоієрей Володимир Дикий говорив про людей, які зробили особливо вагомі внески у спорудження нового храму.

– Коли тільки-но розпочинали роботи, відчутно підсобив матеріально Олександр Григорович Самчук, — сказав, зокрема, отець Володимир, — деревяна вагонка для облицювання стін придбана коштом Павла Івановича Жебрівського, плитку для підлоги пожертвував Анатолій Кузьмич Бойчук, а роботи майстрів оплатила Тетяна Іванівна Химчук. Як з’ясувалося, вся велика і дружна родина Тетяни Іванівни причетна до будівництва храму. Це ж саме її донька Катерина, як кажуть, оббивала пороги у єпархії, аби розпочати будівництво. Не сиділи, склавши руки і доньки Оксана та Раїса, зяті, внуки.

Отець Володимир не забув подякувати кожному, хто доклав власних зусиль і коштів до спорудження храму.

Прес-служба Попільнянського благочиння.