Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРДИЧІВ. У виправній колонії звершили освячення оновленої лікарні

В Райківській виправній колонії (№ 73) було звершено освячення оновленої лікарні для засуджених, які поступають із різних установ виконання покарань та слідчих ізоляторів України з приводу дерматовенерологічних захворювань.

Понад 40 років на базі Райківської ВК (№ 73) функціонує лікувальний заклад для чоловіків, засуджених до позбавлення волі на певний строк, які хворі на дерматовенерологічні захворювання. Нині тут завершені масштабні ремонтні роботи із врахуванням сучасних вимог, адже питання медично-санітарного забезпечення установи виконання покарань і піклування про здоров’я засуджених є одними з основних, вважають медичні працівники. І модернізація дерматовенерологічної лікарні є вимогою часу та необхідним кроком. Заклад оснащений новим обладнанням, облаштовані сучасні палати для пацієнтів, кабінет маніпуляцій, ізолятор і кімната виховної роботи. Також старі вікна замінені на металопластикові, встановлені нові двері, стіни і підлога облицьовані керамічною плиткою, замість колишніх каналізаційних труб прокладені сучасні. Відтепер у багатопрофільній лікарні при Райківській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області (№ 73)на 160 ліжок буде надаватися кваліфікована медична допомога засудженим з усієї України: ВІЛ-інфікованим та дерматовенерологічним хворим, а також – пацієнтам терапевтичного відділення на 80 ліжок. Варто відмітити значимість створення відділення для ВІЛ-позитивних засуджених у лікарні при Райківській ВК (№73), адже раніше такого типу структурний підрозділ для лікування ВІЛ-інфікованих засуджених, які потребують стаціонарного нагляду за перебігом хвороби, були лише в Херсонській та Донецькій областях. Штат налічує понад 30 співробітників: лікарів та працівників середнього медичного персоналу, керує закладом В’ячеслав Майданович. Медперсонал прагне в особі, яка відбуває покарання і хвора на туберкульоз або венеричні захворювання, бачити в першу чергу людину, що потребує необхідної допомоги.

Дев’ятого вересня відбулося урочисте відкриття багатопрофільної лікарні при Райківській виправній колонії (№ 73). Співробітники установи на чолі з начальником – підполковником внутрішньої служби Антоном Кеменяшем зустрічали численних гостей: голову Державної пенітенціарної служби України Володимира Палагнюка, голову Координаційної Ради Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Володимира Жовтяка, заступника начальника управління охорони здоров’я Державної пенітенціарної служби України Ігоря Печеногу, начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області полковника внутрішньої служби Василя Бурака, заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області полковника внутрішньої служби Анатолія Бобриньова, кандидата на посаду заступника голови Житомирської облдержадміністрації з гуманітарних питань Ярослава Лагуту, директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександра Торбаса, Бердичівського міського голову Василя Мазура та його першого заступника Івана Демусь, голову Бердичівської райдержадміністрації Вадима Синельникова, начальника Бердичівського МВ УМВС Романа Зайцева, прокурора Бердичівської міжрайонної прокуратури Олексія Мохорта, головного державного санітарного лікаря Бердичівського району Валерія Бикова, Райківського сільського голову Миколу Папірника, духовенство благочиння на чолі з благочинним Бердичівського округу, настоятелем Свято-Миколаївського собору протоієреєм Віталієм Бойковим та інших представників різних відомств.

Чин освячення звершив благочинний Бердичівського округу протоієрей Віталій Бойков. Урочистість продовжилася, звучали слова поздоровлень, присутні ділилися приємними враженнями. Голова Державної пенітенціарної служби України Володимир Палагнюк наголосив, що модернізована лікарня – одна з трьох подібних на Україні: «Який би контингент громадян не відбував покарання у цій колонії, їхнє право на здорове життя захищене не лише державою, а й Богом. І ми зобов’язані про них піклуватися. У медичному закладі створені належні умови для лікування важко виліковних недугів. Будемо ж разом працювати на благо нашої Вітчизни, на благо наших людей».

Прес-служба Бердичівського благочиння.