Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Молитва за Українську державу та її багатостраждальний народ була піднесена на День Незалежности

Молитва за Українську державу та її багатостраждальний народУ неділю 11-ту по П’ятидесятниці, яка збіглася з Днем Незалежності України, Його Високопреосвященство Митрополит Черкаський і Канівський Софроній очолив урочистий молебень за Богом бережену Українську державу нашу та Божественну літургію, а напередодні, у суботу ввечері – святкове вечірнє богослужіння. Владиці співслужили клірики кафедрального собору. Під час молебню були виголошенні особливі прохання до Господа, Пресвятої Богородиці та усіх Святих за мир на Сході держави, де ось уже тривалий час відбувається запекла війна, яку Президент нашої держави Петро Порошенко у своїй промові на Майдані справедливо визнав Вітчизняною.
Після запричастного стиха клірик собору протоієрей Віктор Лизогуб виголосив проповідь, у якій розкрив зміст недільного євангельського зачала, а по завершенні літургії Його Високопреосвященство поздоровив прихожан із черговою річницею Незалежності України, закликавши усіх молитися у ці нелегкі для нашої Вітчизни часи за припинення ворожнечі.
У цей же день Православна Церква, а особливо Черкаська єпархія, шанує пам’ять преподобномучениці Рафаїли, ігумені Чигиринської, яка мужньо прийняла смерть від безбожно-комуністичних нелюдів і нині предстоїть Престолу Господньому, молячись за свою обитель, яка великим трудами достойної наступниці ігумені Катерини повстає із руїн у наші дні. З благословення Його Високопреосвященства благочинний Черкаського округу протоієрей Сергій Чумак очолив святкову Божественну Літургію у Свято-Троїцькому Чигиринському монастирі.