Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОКАЛАЇВ. Настоятель храму святого мученика Іоанна Воїна провів службу в ім’я збереження життя правоохоронців

12 серпня православна церква відзначає день пам’яті cвятого мученика Іоанна Воїна. В цей день у храмі, збудованого в пам’ять працівників органів внутрішніх справ, що віддали життя, аби зберегти спокій громадян, та освяченому на честь святого, настоятель храму протоієрей Віктор Обезюк у співслужінні духовенства звершили святкове богослужіння. Під час служби разом служителі церкви та правоохоронці помолилися за здоров’я міліціонерів та за упокій душ спочилих товаришів по службі.
Весною 2007 року, на прохання генерал-майора міліції Миколи Пихтіна, на той час начальника УМВС України в Миколаївській області, місце розташування майбутнього храму було освячено   Питиримом, митрополитом Миколаївським і Вознесенським.
Будівництво церкви розпочалось у 2010 році. Генерал-майор міліції Слєпаньов Михайло Анатолійович, який на той час обіймав посаду начальника Миколаївського гарнізону міліції, особисто контролював якість проведення будівельних робіт та 12 серпня 2011 року, до дня пам’яті Святого мученика Івана Воїна було освячено храм та проведено перше поминальне богослужіння. З того часу служби у храмі звершуються постійно.