Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православний молодіжний фестиваль “Фавор”

У розпал літа на березі мальовничого озера Тросне, що у Маневицькому районі, відбувся третій з’їзд православної молоді на фестиваль «Фавор». Його учасниками стали юнаки та дівчата з усіх куточків Волинської області. «Блаженні миротворці» – тема цьогорічного фестивалю. Вона є дуже актуальною в наш час, адже напряму пов’язана з подіями, які на даний час відбуваються у нашій країні. Це питання у доступній формі для молоді було розкрито під час духовної бесіди, яку проводив спеціально запрошений священик із Києва отець Валеріан Головченко. Основна ідея духовної проповіді – нести добро і мир, намагатися вирішувати суперечки конструктивно, робити хороші справи. Окрімцієї, була проведена бесіда про сповідь і причастя, та про шкоду алкоголю та наркотиків, а також світська бесіда – тренінг по пікапу. Загальна кількість учасників молодіжного збору – близько 150 осіб, які були розподіленіна шість загонів, кожен з якихочолював капітан. Кожен загін мав свою оригінальну назву, девіз та емблему. Кожен день розпочинався та завершувався молитвою.
А протягом дня потрібно було виконувати різноманітні завдання. Для молоді були організовані командні змагання та ігри, серед яких: фотоквест, пішохідний туризм , нічні марафони, козацькі забави, «римляни-християни», лазертак, а також футбол, волейбол, настільний теніс та багато інших. У вільний час усі бажаючі мали змогу освіжитись купанням в озері.
Ввечері всі збирались біля вогнища де веселились, переглядали фільми, співали під гітару. Та напевно моментом який запам’ятався кожному учаснику стала постановка загонами українських народних казок різними мовами світу, які проявлялись своєю оригінальністю та почуттям гумору. Також усі бажаючі мали змогу відвідати та взяти участь у постановці невеличкого концерту для ув’язнених Маневицької колонії. Напевно жоден з учасників фестивалю не пожалкував про те що потрапив на це дійство, адже окрім розваг кожен знайшов собі справді хороших друзів. Звісно ж усе що відбувалось на Фаворі не помістилось у цю маленьку розповідь, але дасть Бог на наступний рік Фавор теж відбудеться ви будете мати змогу побачити усе те на власні очі, або навіть більше.