Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Прес-секретар Макарівського вікаріатства взяв участь у засіданні штабу з питань надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям

За благословенням Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія прес-секретар Макарівського вікаріатства, співробітник Відділу благодійності та соціального служіння Української Православної Церкви архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у засіданні робочого штабу з питань координації надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям з Луганської та Донецької областей.
Засідання відбулося у Макарівській районній державній адміністрації Київської області. В обговоренні нагальних питань взяли участь голова Макарівської районної державної адміністрації Микола Швидкий, голова Макарівської районної ради Олександр Шутун, керівники усіх служб і підрозділів держадміністрації.
Отець Філарет розповів про вже проведені заходи з поселення на території Київщини сімей вимушених переселенців зі східних регіонів України та про надану їм необхідну допомогу. Священнослужитель сповістив також про досвід Відділу у роботі з надання гуманітарної допомоги мирному населенню на сході нашої країни.
Було звернено увагу на важливість залучення соціальних і волонтерських організацій до роботи у цій сфері, а також використання досвіду їх роботи.
Цього ж дня архімандрит Філарет зустрівся з волонтерами, які готові приймати у себе чергову групу дітей з постраждалих областей.