Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУБНИ. Відбулась паломницька поїздка молоді єпархії

У Лубенському благочинні єпархіальним відділом у справах молоді і сім’ї була організована паломницька поїздка до Полтави. За словами протоієрея Романа Кулинича, численна група паломників складалася з 45 чоловік, більшість з яких – це діти й батьки, парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Лубни та Свято–Покровської церкви сіл Березоточа, Вовчик, Литвяки, Висачки Лубенского благочиння.
У супроводі священиків прочани відвідали Свято-Хрестовоздвиженський жіночий монастир, Свято-Макаріївський кафедральний собор, храм на честь великомучениці Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.
Прочани заслухали багаті духовні розповіді про історію храмів та поклонилися святиням. З особливим благоговінням паломники вклонилися чудотворній іконі Горбаневської Божої Матері, після чого держали путь до Горбанівки (Передмістя Полтави).
З особливо піднесеним настроєм люди вознесли молитви Господу під час молебню біля цілющих джерел на місці обретіння чудотворної Горбаневської ікони Божої Матері.
Відділ у справах молоді та сім’ї Кременчуцької єпархії від імені паломників висловлює подяку духовенству Полтавської єпархії за надану допомогу у організації поїздки, окремі слова вдячності — протоієрею Сергію Кас’яненку.