Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Дитячий хор Кафедрального собору запрошує на прослуховування

Реєстрація на прослуховування розпочнеться 18 серпня. Перше заняття відбудеться 8 вересня.
Тел.: (044) 529 03 59 або (096) 856 72 40 — Інна Сергіївна Тільга
Адреса: м. Київ, Залізничне шосе,3, Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ (галерея «Соборна»), ст.м. Либідська.

***
Дитячий хор кафедрального собору Української Православної Церкви був заснований навесні 2014 р. за ініціативи Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору та з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира. Репертуар хору поєднує духовні богослужбові піснеспіви, народні й дитячі пісні, колядки й канти.
У перспективі діти співатимуть на традиційних «дитячих» Літургіях» навіть по завершенню будівництва собору в нижньому Свято-Андріє-Володимирському храмі та буде осередком активної просвітницької роботи з дітьми.
Учасники хору братимуть участь у різноманітних місіонерських і культурних заходах, фестивалях, благодійних акціях, як на території України, так і за кордоном (Греція, Єрусалим), в тому числі виступи в кафедральних соборах в рамках інформаційно-просвітницької роботи про життя та діяльність Кафедрального собору, організованих Духовно-просвітницьким центром.
Перший маленький виступ частини учасників хору відбувся 15 червня на святковому концерті з нагоди престолу храму на честь «Всіх святих».
Як зазначає художній керівник створюваного дитячого хору Інна Сергіївна, на сьогоднішній день вже пройшли прослуховування багато дітей, але відібрано і зареєстровано до участі в хорі тільки 10. «Моїм завданням є зібрати кращі голоси, щоб на високому вокальному рівні представляти нашого Предстоятеля та Кафедральний собор УПЦ. Хоровий спів – мистецтво масове, воно передбачає головне – колективне виконання художніх творів. А це означає, що почуття, ідеї, закладені в словах і музиці, виражаються не однією людиною, а масою людей. Усвідомлення дітьми того, що коли вони співають разом, дружно, то виходить добре й красиво; усвідомлення кожним з них того, що він бере участь у цьому виконанні, і що пісня, проспівана хором, звучить виразніше і яскравіше, ніж якби він заспівав її один, – ця сила колективного виконання має на юних співаків колосальний вплив… Перше заняття в цьому навчальному році відбудеться 8 вересня після молебню на початок благого діла у Свято-Андріє-Володимирському храмі кафедрального собору».

Учасники хору повинні відповідати наступним критеріям:
— талант, працьовитість, дисципліна;
— вік від 7 до 16 років;
— бажання до розвитку.

Дні репетицій:
Понеділок 17:00 – 20:00
Четвер 16:00 – 19:00

Художній керівник хору: Тільга Інна Сергіївна
Духівник хору – протоієрей Павло Білий