Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Кафедральний собор єпархії відзначив своє престольне свято

19 серпня, в день свята Преображення Господнього, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці. В урочистому богослужінні владиці співслужили клірики собору. Урочистість богослужіння підкреслював чудовий спів архієрейського та дитячого хорів, які зібралися у повному складі після періоду літніх відпусток і канікул. Дитячий хор після богослужіння привітав Архієрея з престольним святом та подарував святковий кошик і власноруч написану картину з видом на кафедральний собор.
Після літургії владика Симеон з духовенством і парафіянами звершив хресний хід навколо храму та освятив виноград і плоди, які, за традицією освячуються цей день.
Владика також привітав свою паству зі святом Преображення Господнього, та побажав кожному докласти зусиль, аби з допомогою Божою преобразити своє життя і стати достойним побачити славу Господню та прийняти в своє серце Благодать Божу.
Після богослужіння на території храму відбулася святкова трапеза для усіх парафіян.
Напередодні ввечері Архієрей звершив у соборі Всенічне бдіння напередодні свята Преображення. Святкова літія була звершена з хресним ходом навколо храму.
Ввечері святкового дня традиційно було звершено Всенічне бдіння з читанням акафісту Преображенню Господньому та службою святителю Митрофану Воронежському, часточка мощів якого знаходиться в соборі.