Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРЕЗАНЬ. У день престольного свята в с. Поділля відбулося зібрання духовенства благочиння

20 серпня в день пам’яті святителя Митрофана Воронезького у Покровській церкві села Поділля, лівий престол якої освячено на честь святителя Митрофана, звершено Божественну Літургію. Богослужіння очолив духівник Березанського благочиння протоієрей Петро Красножон у співслужінні благочинного округу ієромонаха Назарія (Омеляненка) та духовенства благочиння.
Після Літургії священики звершили молебень святителю Митрофану. В кінці богослужіння до духовенства та прихожан звернувся благочинний отець Назарій з проповідю, в якій акцентував увагу на життєвому подвигу святителя Митрофана та закликав, не зважаючи ні на які житейські турботи, гідно нести своє високе християнське служіння у нашому суспільстві, беручи приклад зі святителя. Наостанок отець благочинний привітав настоятеля протоієрея Олександра Губенка і прихожан храму з престольним святом та побажав кріпості віри, миру й благополуччя у селі та в кожній сім’ї.
Після богослужіння відбулося зібріння духовенства Березанського благочиння, на якому розглядалися питання допомоги Церкви біженцям, відкриття катехізаторських курсів у Березані та поточні проблеми благочиння.