Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. «Єдинство» об’єднало молодь

9-12 серпня у селі Вежное неподалік м. Бреста у Білорусі, пройшов VII з’їзд православної молоді Брестської єпархії. Уже традиційно на запрошення організаторів у форумі «Єдинство» беруть участь представники молодіжного православного руху Володимир-Волинської єпархії. Єпископ Володимир благословив та забезпечив реалізацію даної ініціативи.
Щорічний форум «Єдинство» — це програма на 4-5 днів насичена молитвою, навчанням, спортом та творчістю. Цього року тема форуму — «Євхаристія». Перший день за звичаєм найважчий. По приїзді та реєстрації делегатів, цьогорічна кількість учасників сягнула 450 чоловік, у програмі Всенічна, підготовка до причастя та обов’язкова участь у Божественній Літургії. Варто зауважити, що причастя Святих Таїн є обов’язковим, адже «Єдинство» у християн починається з Трапези Господньої. По завершенню богослужіння дружні агапи. Часу на відпочинок було в обмаль…
Вранці наступного дня навчання у секціях. Доповідачами були як відомі священики Бреста, так і запрошені гості. Вони знайшли відклик зацікавленості у слухачів, адже актуальні теми необхідні молоді, що живе у Церкві піднімалися у доступній, часто веселій формі. Браво доповідачам! Далі мастер класи з танцю, гри на гітарі, рибальства, прийомів самооборони. І страшенна жара того дня не стала завадою…
Вечорами на змонтованій сцені ділилися творчістю Братва та професійні артисти, серед яких: «Вічність» (м. Мінськ), «TheTwinkles» (м. Брест), «Ярий Кльоц і Кобзар» (Україна), «Ауткрай» (Україна), «Аромотерапія» (Україна), «Януш» (м. Брест), «Роднік» (м. Брест). У репертуарі наших хлопців були пісні українською мовою і тексти пісень не легко розумілися іноземними друзями, але дух братської любові та українського патріотизму не потребував слів.
Форум «Єдинство» має конкурсний характер. Складна система рейтингу молодіжних православних братств стимулювала учасників до здорової боротьби за першість. Від чергування на польовій кухні та допомоги волонтерам до командних змагань з волейболу, футболу, шашок, творчих завдань. Перше місце з найбільшою кількістю балів здобули братчики з міста Дрогичина. За традицією саме до них перейшов стяг форуму, який до наступного року зберігатиметься переможцями.
Останній день видався дощовим та похмурим. Це не завадило зустрічі з єпископом Брестським котрий вернувшись з гори Афон приїхав поділитися своєю духовною радістю з молоддю. А ще похмура погода ніби посилила жаль розставання та надію на наступне Єдинство 2015!