Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Православний табір “Дружба» знову об’єднав дітвору

29-31 липня на берегах мальовничого озера Пісочне, що в селі Кримне, відбувся дитячий табір «Дружба», присвячений Дню хрещення Русі та 700-річчю з дня народження Преподобного Сергія Радонежського.
Трьохденний відпочинок з насиченою програмою, численними знайомствами, змаганнями, повчальними лекціями ініційований духовенством Кримненського округу на чолі з благочинним прот. Сергієм Никонюком.
Табір відпочинку (для сільської дітвори явище далеко небуденне) започаткований минулоріч, зажив неабиякої слави, а число охочих гарно провести час серед «дружбенят» подвоїлося і сягнуло понад 90 чоловік.
Ініціативу священиків підхопили керівники всіх сільських інституцій Кримного: сільради, лікарні, школи, лісництва, будинку культури. Матеріально підтримала захід і районна влада. В якості волонтерів відгукнулись студенти вишів. Одним словом, допомагали, хто чим міг.
Перед заїздом в табір відпочинку – молебень. Затим урочисте відкриття. Благочинний прот. Сергій Никонюк у вітальному слові побажав дітворі і відпочити, і духовно збагатитися, наголосивши, що життя поза соціальними мережами набагато різнобарвніше та яскравіше, а живе спілкування,час проведений в колі друзі, душевні розмови біля вогнища – запорука внутрішньої рівноваги, гармонії з собою. Вітав «дружбенят» і сільський голова Руслан Курижко.
В таборі функціонувало 4 групи. В кожної — свій девіз, емблема та розпізнавальні знаки. Три групи – дітвора з навколишніх сіл — це групи постійного перебування, що проживали в наметах, а четверта – на основі місцевої дітвори – з денним функціонуванням.
З ранішньої молитви розпочинався день. Далі ранкові процедури на свіжому повітрі, смачнючий сніданок, а затим повен комплект розваг та змагань. Різноманітні турніри, командні ігри, купання в озері. А коли стомлена дітвора збиралася в гурт наберезі, священики читали цікаві лекції про хрестителя русі князя Володимира, розповідали про подвижницьке життя Преподобного Сергія Радонежського, піднімали питання сенсу життя та разом шукали відповіді.
До уваги дітей пропонувалося перегляд фільмів присвячених Блаженнішому митрополиту Володимиру та Преподобному Сергію Радонежському.
Наталія Гурська