Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. До свята Почаївської ікони Божої Матері відбудеться традиційний Хресний хід з чудотворним образом

2 серпня, у день пам’яті пророка Божого Ілії, у рамках відзначення свята Почаївської ікони Богоматері (5 серпня), відбудеться традиційний Хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Хресний хід буде проведено від хутора Вірля через с. Савчиці.
Слід зазначити, що хода пройде саме тим історичним шляхом, що і в 1597 році, коли монахи Почаївського монастиря переносили чудотворну ікону від помістя Анни Гойської до святої обителі. На місті замку поміщиці у 1997 році, в пам`ять ювілею 400-ліття перенесення чудотворної ікони на гору Почаївську, був встановлений пам’ятний хрест. Саме перед цим хрестом на початку хресного ходу буде відслужений молебень, після чого учасники ходу вирушать до Лаври.
Традиційно у ході беруть участь намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, братія обителі, численні паломники, які прибули на святу гору для святкування дня Почаївської ікони Божої Матері. Духовенство нестиме чудотворний образ, який знаходиться в Успенському соборі Почаївської Лаври і зазвичай не покидає стін обителі.
По закінченні хресного ходу в Успенському соборі буде відслужено подячний молебен.

Програма Хресного ходу:

5.30 — рання Божествена Літургія у Троїцькому соборі.
6.30–8.00 — перевезення паломників автобусами з лаврської стоянки до урочища Вірля.
8.00 — Початок молебня перед Почаївською чудотворною іконою Божої Матері в урочищі Вірля і хресний хід до Свято-Успенської Почаївської Лаври.
10.00 — пізня Божественна Літургія в Успенському соборі.
По прибутті у Лавру хресного ходу – закінчення молебна в Успенському соборі і благодійний обід для паломників.
16.30 — Читання кафізм, 9-й час, мала вечірня, святкова полуночниця в Успенському соборі.
18.00 — Всенічне бдіння в Успенському соборі Лаври.