Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Паломницький Центр УПЦ: події червня і липня 2014 року

Літо пора відпусток. Цей час віряни Української Православної Церкви використовують не для традиційного відпочинку на морі, а для паломництва, яке для багатьох людей стає джерелом духовних сил і творчої наснаги. Саме тому кількість поїздок, організованих Паломницьким Центром УПЦ у червні і липні, збільшилась, порівняно з попередніми місяцями.
Найбільш очікуваною подією червня стало «Високе паломництво» в німецьке містечко Ахен, з нагоди відкриття Пелен Богонемовля Христа, Його Страсної пов’язки, Ризи Пресвятої Богородиці, та Плату, який несе на собі відбитки крові від усікновення глави Іоанна Предтечі. Ці святині відкривають для поклоніння лише один раз на 7 років, тому ця подія в європейській християнській традиції отримала назву «Високе паломництво».
Паломницьким Центром Української Православної Церкви були організовані відразу дві групи прочан, які відправились в місто Ахен різними маршрутами. Одна група дісталась Німеччини літаком, а друга мандрувала з України автобусом. Напередодні поїздки, 24 червня в храмі в ім’я Всіх святих (у парку будівництва кафедрального собору УПЦ) для учасників відбувся молебень «Про подорожніх», що його відправив протоієрей Віктор Свістула (клірик київського храму Вознесіння Господнього). Саме отець Віктор потім духовно окормляв паломників під час поїздки, оскільки також взяв у ній участь. Загальна кількість паломників у двох групах, організованих Паломницьким Центром УПЦ, склала 60 чоловік.
В період з 5 по 12 червня відбулось паломництво святими місцями Ізраїлю. В ньому взяли участь віряни з України (Київ), та Росії (Нижній Новгород).
Відгуком співпраці Паломницького Центру УПЦ та Міністерства туризму Ізраїлю в організації поїздок на Святу Землю, стала фотовиставка «Мій Ізраїль», відкрита 3 червня у приміщенні київського клубу «Петрович». У ній взяли участь журналісти 64 видань. Серед запрошених до участі у відкритті виставки був директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко.
Ще одна фотовиставка відкрилась за участю Паломницького Центру УПЦ 4 червня. Мається на увазі фотоекспозиція «Наш Афон», яка продовжує подорож Київською єпархією. Цього разу просвітницький проект був презентований у місті Козин. А рівно за місяць – 3 липня фотовиставку «Наш Афон» прийняло Солом’янське благочиння Київської єпархії. Більше 80 унікальних світлин, зроблених на Святій Горі Афон фотохудожником Костасом Асімісом, експонувались у бібліотеці з питань мистецтв імені Миколи Бажана.
4 червня в межах циклу благодійних заходів відбулась екскурсія для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Вихованці Васильківського ПТУ-інтернату відвідали Києво-Печерську Лавру. Діти молилися в Ближніх Печерах монастиря, а також завітали в музей мікромініатюр Миколи Сядристого.
Ще два паломництва для дітей було організовано протоієреєм Василієм Баланом, благочинним Мурованокуриловецького району (Вінницька область). Перша проща відбулась 12 червня. Це був піший похід близько 100 дітей із Мурованих Куриловець до Галайковецького чоловічого монастиря (Вінницька область). А 30 червня діти відвідали “Іосафатову долину”, що поблизу села Голинченці Вінницкої області.
У період з 14 по 24 липня група прочан з України, організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви, відвідала святині південної Франції та північної Італії. Загалом у прощі взяли участь 22 особи з Київської, Одеської, Харківської, Запорізької, Львівської та Волинської областей.
У другій половині липня одна за одною відбулися поїздки українських паломників на Афон. Перша група відвідала Святу гору 18-23 липня, а друга 23-30 липня. Зважаючи на особливості мандрів святинями Афону, в обох групах кількість паломників була невеликою (відповідно 5 і 7 чоловік). Нагадаємо, що відвідання Святої гори Афон можливе лише в пору відкритої навігації у Середземному морі (з квітня по вересень), тому більшість поїздок на Афон відбувається о теплій порі року.