Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Жителі міста попрощалися з загиблими у небі над Луганськом бійцями

25 липня жителі містапопрощалися з шістьома бійцями 25-ї Дніпропетровської десантної бригади, загиблими в ніч на 14 червня у збитому в небі над Луганськом військово-транспортному літаку Іл-76. На церемонію прощання з загиблими на площу біля монумента Перемога на проспекті Миру прийшли тисячі криворіжців.
Цього ж дня у храмі Іверської ікони Божої Матері відбулося відспівування одного із загиблих бійців – молодшого сержанта, командира відділення Павла Коснара. Поминальне богослужіння за душею загиблого солдата звершив секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк у співслужінні благочинного Криворізького лікарняного благочиння протоієрея Вадима Уяздовського і кліриків храму Іверської ікони Божої Матері протоієрея Ігоря Вацури та ієрея Олега Івасика.
Наприкінці богослужіння протоієрей Віктор Симонюк звернувся до присутніх зі слова настанови: «Душам наших загиблих земляків тепер потрібна лише наша щира молитва. Церква скорбить разом із рідними убієнних, ми молимося за душі, які вже там, де нема ні журби, ні печалі. Нехай спільна щира молитва доноситься до Господа, аби Він милував душі загиблих на Своєму суді».