Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. З Києво-Печерської Лаври відправили 7 тонн гуманітарної допомоги

З Києво-Печерської Лаври відправили сім тонн гуманітарної допомоги мешканцям сходу України. Харчі, одяг, збірники спеціальних молитов. Кажуть, намагалися максимально враховувати побажання місцевого населення, яке залишилося без даху над головою та електрики. Як збиралися в дорогу — бачила Ірина Романова.
До Києво-Печерської Лаври під’їжджають автомобілі. Це кияни підвозять пожертви для мешканців сходу — крупи, борошно, олію, дитяче харчування.

Протоієрей Захарія Керстюк:
— Когда происходят боевые действия, матери теряют молоко, а грудничков нужно кормить. Добрые люди помогли нам с детским питанием, килограмм сто в этой партии только. Это мировая практика. Даже в зоне конфликта — Сирия, Ливия — это составляет 20% от всего гуманитарного груза.
Поки Слов’янськ, Краматорськ і Миколаївку не звільнили від терористів, священики передавали гуманітарну допомогу мешканцям цих міст поштою та через приватних перевізників. Тепер — коли стало безпечніше — вирішили відвезти самі. Зробили серед пастви оголошення. За кілька днів назбирали сім тонн пожертв.
— Это продукты питания, вещи первой необходимости, медикаменты, вещи гигиены. В основном то, что необходимо сейчас людям для выживания.
Збирати необхідне для виживання мешканцям Сходу допомагали усі — і віряни, і люди, байдужі до церкви, але небайдужі до чужої біди.
Протоієрей Владислав Діханов, керівник відділу благодійності Київської єпархії УПЦ:
— Одной сложной вещью был генератор, который просили. Нашлись добрые люди. Приехала женщина: ну раз надо, значит, надо и купили хороший электрический генератор. Потуом что там есть перебои с єлектричеством. У кого нет домов, просили спальные принадлежности и очень просили печенье и сладости для детей.

Киянин Павло приніс консерви. А ще — він буде супроводжувати гуманітарний вантаж до місця призначення.
— Не страшно?
— Перший раз страшно.

Зголосився поїхати у зону проведення АТО і Юрій.
Юрій Вакуленко, киянин:
— Страшно?
— Нет.
— А почему вызвались?
— Надо!!
— А меры предосторожности приняли?
— Ну какие могут быть меры предосторожнсоти, когда мы не знаем, что нас ждет. Все не предусмотришь.

Щоб дорога була безпечною, а вантаж дістався сходу країни, відправляють молебень.

— И спаси блаже….

Освячують водіїв і транспорт, і з Божою поміччю вирушають у путь.

Пожертв, які зібрали за ці кілька днів у Києво-Печерській Лаврі, було так багато, що вони навіть не помістилися в автомобілі. Втім, їм також знайдеться застосування — запевняють тут. Продукти передадуть біженцям зі Сходу, які оселилися у Києві та Київській області.

І.Романова, А. Кузнєцов, Новини, ТК «Інтер»