Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Відбулись чергові збори благочинних

14 липня, у Свято-Успенському архієрейському соборі м. Житомира відбулися чергові збори єпархіальних благочинних та керівників єпархіальних відділів.
На засіданні були присутні: секретар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), намісник Спасо-Преображенського Тригірського монастиря архім. Галактіон (Корінчук), благочинні округів, секретарі та керівники єпархіальних відділів.
Під головуванням архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима було розглянуто і обговорено ряд єпархіальних питань. Владика привітав усіх із закінченням Петрового посту та поспілкувався із благочинними про проведення літнього табору відпочинку для дітей сиріт.
Також собором духовенства, під очоленням архіпастиря було звершено заупокійну літію за спочилим Предстоятелем нашої Церкви, Блаженнішим Митрополитом Володимиром.
Архієпископ Никодим закликав усіх до посиленої молитви за мир і спокій в Україні, а також наголосив аби священики більше уваги приділяли власному духовному стану, частіше читали духовну літературу та зокрема святе Письмо. Аби посилити священицьку духовність Владика запропонував кожному духівнику благочиння проводити повчальні бесіди для духовенства на різні теми церковного буття.