Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин освятив храм у Ставищенському благочинні

12 липня, пам’ять святих славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відвідав Свято-Покровську парафію у селі Сухому Яру Ставищенського благочиння, настоятелем якої є протоієрей Віталій Медведенко.
Візит архіпастиря відбувся з нагоди завершення ремонту храму та його освячення.
За Богослужінням митрополиту Августину співслужили благочинний Ставищенського округу протоієрей Андрій Пустовгар, голова Адміністративної служби єпархії протоієрей Валерій Яблонський, духовенство Ставищенського благочиння та насельники Білоцерківського чоловічого монастиря преподобного Серафима Саровського.
За Божественною літургією архіпастир удостоїв настоятеля церкви черговою священицькою відзнакою – хрестом з оздобами, а після читання Євангелія виголосив проповідь.
Після завершення Літургії владика привітав духовенство і вірних зі святом на честь святих апостолів Петра і Павла і освяченням храму Божого. Він поспілкувався з вірними та в пам’ять про свій візит подарував кожному іконку, а найменшим парафіянам ще й Євангелія від Марка. Бібліотеці храму архієрей передав духовну літературу.
11 липня, увечері, митрополит Августин у числі архієреїв та братії Києво-Печерської Лаври співслужив за Всенощним бдінням митрополиту Чернівецькому і Буковинському Онуфрію, Місцеблюстителю Київської митрополичої кафедри в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври з нагоди Тезоімеництва намісника Лаври, митрополита Чорнобильського і Вишгородського Павла.