Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Розпочато ремонтно-відновлювальні роботи в Успенському храмі Краснопілля

Навколо Краснопільського Свято-Успенського храму виросли будівельні риштування – розпочалися реставраційні роботи. За словами настоятеля храму, митрофорного протоієрея Іоана Дубляка, необхідність у будівельних роботах назріла давно, тим більше, що ще вже за два роки храм відзначатиме свій 140-річний ювілей.
- За цей час треба встигнути багато, — розповідає отець Іван, — Наразі будівельники метр за метром обдирають десятилітні шари білила та фарби. Бачите, ось цій цеглі років на десять більше, аніж храму. Це сьогодні будинки «виростають» за рік-два, а тоді храми зводили на віки з якісних матеріалів. Часу не шкодували. На будівництво культових споруд йшло, як мінімум, від п’яти до десяти років.
Не в останню чергу саме тому стіни Успенського храму за свою історію пережили і витримали багато випробувань. Під час Великої Вітчизняної війни на його дзвіниці німці влаштували спостережний пункт, з якого коригували вогонь артилерії по наступаючим радянським військам. Як мінімум двома прямими попаданнями снарядів пункт було знищено, та стіни храму витримали, а про події тих далеких часів сьогодні свідчать «шрами» на цегляному «тілі» храму.
Отець Іван зазначає, попереду багато роботи, роботи складної і затратної, якої самотужки храму не осилити, тож тут планують звернутися до громади, прихожан селища, наразі вже є небайдужі люди, які в міру можливостей надають фінансову підтримку. Священик переконаний, що спільними зусиллями незабаром Успенський храм зміниться і до свого ювілею набуде оновленого і ошатного вигляду.