Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. У телецентрі ОДТРК «Лтава» відбулася презентація документального телефільму «Земля, що торкається небес»

5 червня у телецентрі ОДТРК «Лтава» відбулася презентація документального телефільму «Земля, що торкається небес». Автор сценарію і режисер стрічки Людмила Нестуля працювала над фільмом про Спасо-Преображенський Мгарський монастир довгих 10 років. Він складається із двох частин: у першій йдеться про історію монастиря, друга — про архітектурні деталі та художню цінність комплексу.
Джерела,за якими авторка працювала і вивчала історію 400-літньої давності, – це і фонди Лубенського краєзнавчого музею, і матеріали досліджень місцевих монахів, і величезна книга, що містить всю історію християнської обителі. Окрім цього, у фільмі розповідається і про цілющі трави, які ростуть на території монастиря і зображення яких можна побачити в його архітектурному оздобленні. Над фільмом працювала велика творча команда телебачення «Лтава», долучилися до його створення й історики, культурологи, художники, мистецтвознавці, духовенство і навіть науковці-природознавці.
В презентації взяв участь прот. Борис Кондрат, клірик Спасо-Преображенського Мгарського монастиря, який передав вітання митрополита Филипа та вручив архієрейську грамоту, поділився своїми враженнями про переглянуту стрічку.