Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Відбулись збори благочинних та представників православних приходів єпархії

25 червня, в приміщенні Духовно-Просвітницькому Центрі, митрополит Полтавський і Миргородський Филип провів збори благочинних та представників православних приходів Полтавської єпархії.
Митрополит Филип розповів отцям благочинним про сучасний стан церковного життя в Полтавській єпархії, а також про життя Української Православної Церкви в цілому.
До відома благочинних було доведено, що в Полтавській єпархії працюватимуть Православні дитячі табори відпочинку: «Орлятко» в м.Карлівка та «Псьол» в с.Яреськи Шишацького району. Зокрема запрошуються діти зі східних регіонів України — Донецької та Луганської областей.
Після попередніх консультацій було створено Опікунську раду очолювану Олександром Вікторовичем Рудяком, з метою організації допомоги дітям зі східних регіонів України.
У ході наради йшлося про те, що допомога дітям із сімей біженців — святий християнський обов’язок. Відтак у благочиніях і приходах Полтавської єпархії приділять особливу увагу людям, які приїхали зі східних регіонів країни. Так, Полтавська єпархія готова прийняти дітей на літній відпочинок в православні єпархальні табори.
З цього питання слід звертатися у єпархальне управління або на приходи. Займатиметься організацією оздоровчого літнього відпочинку дітей Опікунська рада.
Нагадуємо, що табори працюють у ІІІ зміни: «Орлятко» (м. Карлівка) І зміна – з 30 червня по 14 липня, ІI зміна – з 17 по 31 липня, ІІІ зміна – з 3 по 17 серпня; «Псьол» (с. Яреськи) І зміна – з 30 червня по 14 липня ІІ зміна – з 17 по 31 липня ІІІ зміна – з 3 по 17 серпня. У табір запрошуються діти віком від 7 до 16 років.

Телефон для довідок: (0532) 59-57-61 Ірина Дмитрівна.