Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт закликав усіх молитись за здоров’я всіх постраждалих під час останніх конфліктів та за упокій вбитих

2 червня, з благословення високопреосвященнішого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта відбулось засідання Координаційної Ради Волинської єпархії. Очолив засідання митрополит Ніфонт. Участь у засідання взяли секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, ректор ВДС протоієрей Рустік Капауз, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, голова Паломницького відділу архімандрит Аліпій (Сапіга), голова Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, голова Молодіжного відділу та духівник недільної школи Свято-Покровського храму м. Луцька ієромонах Ілля (Вишневський), голова відділу Церква і медицина протоієрей Богдан Линник, голова Духовно-просвітницького центру Луцька протоієрей Петро Базюк.
В ході засідання були розглянуті питання щодо організації таборів літнього відпочинку, зокрема, обговорювали організацію роботи табору “Стежина Добра” при Старосільському Свято-Троїцькому жіночому монастирі та молодіжного табору “Фавор”. Було вирішено, що і цьогоріч, на кожен заїзд дітей, буде виділено місця для малозабезпечених дітей та сиріт.
Також, було розприділено кошти з останнього збору на благодійність, який проходив у храмах єпархії у неділю 1 червня. Допомогу отримають сироти, малозабезпечені, поранені під час військових дій та сім’ї тих, хто загинув на Майдані та під час бойових дій на сході країни.
На завершення, владика закликав усіх молитись за здоров’я всіх постраждалих під час останніх конфліктів та за упокій вбитих.