Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Духовно-просвітницька діяльність духовенства Новомиргородського благочиння

Протягом останнього місяця духовенство Новомиргородського благочиння взяло участь у ряді загальноміських заходів та провело просвітницьку роботу серед молоді.
На базі Свято-Миколаївського собору проходять регулярні зустрічі з молоддю, під час яких священики піднімають актуальні проблеми сьогодення, пов’язані з вихованням підростаючого покоління і відповідають на питання, що цікавлять присутніх.
30 травня протоієрей Миколай Чутора взяв у часть у святі останнього дзвінка у Новомиргородскій ЗШ №1. У привітальному слові отець Миколай побажав дітям успіху у майбутній вступній кампанії та закликав пам’ятати прос своє призначення в житті – бути християнином та патріотом своєї Батьківщини. 31 травня ієрей Михаїл Чонка взяв участь у святі випускного вечора Новомиргородської ЗШ №3.
5 червня з благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, духовенством благочиння в с. Мартоноша Новомиргородського району було освячено місце під будівництво нового храму. Під час молебну благочинний Новомиргородського округу протоієрей Миколай Чутора наголосив на необхідності в цей скрутний для нашої країни час пошуків духовного прихистку у храмі Божому.
6 червня духовенством благочиння було освячено будівлю місцевої поліклініки. В цей же день Свято-Ільїнський храм відвідали учні 5-Б класу Новомиргородської ЗШ. Під час зустрічі ієрей Михаїл Чонка розповів дітям про значення молитви та храму в житті людини.
12 червня відбулася лекція в Новомиргородскій спецшколі-інтернат на тему: “Таїнства Православної Церкви”. Зокрема духовенством було розкрито суть одного з найважливіших церковних Таїнств – Хрещення. По закінченню дітям було роздано солодощі та продемонстровано документальний фільм.
14 червня протоієрей Миколай Чутора відвідав Свято-Миколаївський Лебединський жіночий монастир з педагогічним колективом Новомиргородської ЗШ №1. В ході поїздки віряни отримали можливість поклонитися святиням Черкаської землі та помолитися під час молебню на цілющому джерелі монастиря.
17 червня учні 2 класу Новомиргородської ЗШ відвідали Свято-Миколаївський собор м. Новомиргород. Під час зустрічі діти ознайомилися із устроєм храму та його історією.