Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУГ. Солдати отримали від православної церкви духовну та матеріальну допомогу

З благословення єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая, військовим єпархіальним відділом була організована поїздка настоятеля храму преподобного Серафима Саровського м.Кременчука архімандрита Феодосія Овчарука у Кременчуцький 107 артилерійський полк, котрий зараз несе службу у Дніпропетровській області.
Як зазначає архімандрит Феодосій, основною метою його візиту стала духовна та матеріальна підтримка українських воїнів. Для них був відслужений молебень на захист Вітчизни, після якого усі солдати мали змогу прикластися та вознести молитви до ікони святителя Миколая чудотворця з часткою його мощей, а також до ларця з часткою святих угодників Божих.
У своїй промові архімандрит Феодосій прикликав Благословення Боже на кожного православного воїна, котрий зараз стоїть на сторожі Благословенної Української Землі: — «Хай милосердний Господь збереже ваше життя на благо нашої Вітчизни, дарує вам мужність та гідність нести таку нелегку, але дуже відповідальну та Богом благословенну місію, нехай покров Божої матері перебуває з усіма Вами!»
Від Кременчуцької єпархії Українській Армії також була надана матеріальна допомога. Старанням вірян УПЦ та за допомогою благодійників передані засоби особистої гігієни, яких на сьогодні особливо гостро потребують солдати, це майже 500 пар шкарпеток, 7 ящиків мила, 2 ящики зубної пасти та інше.