Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. У єпархії відбувся дитячий конкурс

3 червня у конференц-залі університету імені Івана Франка вручили нагороди переможцям мистецького конкурсу «ДИТЯ У СВІТІ. ХХІ століття», який ще на початку квітня розпочали студентсько-викладацька газета «Універсум» та «Студентське радіо» Житомирського державного університету імені Івана Франка спільно з єпархією.
До участі в Конкурсі організатори запросили як священиків та парафіян Житомирської єпархії УПЦ, так і студентів, викладачів та співробітників ЖДУ, які вміють фотографувати, малювати, мають свіжий, незаангажований погляд на оточуючу дійсність.
До участі у Конкурсі приймали як фотографії, так і малюнки, на яких відображена тема Конкурсу «ДИТЯ У СВІТІ. ХХІ століття». Кількість робіт (фотографій чи малюнків) від одного учасника була необмеженою.
Мистецький конкурс відбувався з благословення та підтримки архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима.
Авторами понад ста творчих робіт, які надійшли на Конкурс, виступили священики, парафіяни ї єпархії, студенти, працівники і викладачі університету імені Івана Франка.
Переможцем мистецького конкурсу «ДИТЯ У СВІТІ. ХХІ століття» у номінації «Фотографія» став студент першого курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» ННІ філології та журналістики ЖДУ імені Івана Франка Олександр Голобородько. А у номінації «Малюнок» перемогу здобула парафіянка Житомирської єпархії УПЦ Юлія Кушнір. Переможці отримали у подарунок електронні книги.
Крім того, журі конкурсу у номінації «Фотографія» відзначили роботу «Син Великої України» студентки першого курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» ННІ філології та журналістики Вікторії Васильченко. А у номінації «Малюнок» — роботу «Сила дитячої молитви» вчителя образотворчого мистецтва Воскресної школи Тетяни Цукарової. Авторів робіт іконами нагородив духівник Воскресної школи, клірик житомирського Спасо-Преображенського кафедрального собору, протоієрей Миколай Синюк.