Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. «Віра твоя спасла тебе…»: У неділю жінок-мироносиць відбудеться концерт класичної музики

4 травня о 13:30 відбудеться святковий захід «Сучасна жінка-мироносиця».
В рамках заходу за віддане та активне соціальне служіння протягом багатьох років, будуть відзначені чотирнадцять «сучасних жінок мироносиць».
На честь всіх жінок в рамках святкового заходу відбудеться концерт класичної музики. У виконанні заслуженої артистки України Ольги Дмитренко (фортепіано), лауреатів міжнародних конкурсів Марини Народницької (фортепіано), Ірини Жуковської (фортепіано) пролунає музика І.С. Баха, П.І. Чайковського, К.Дебюссі. Веде концерт музикознавець Вікторія Гогенко.
Свята Церква, шануючи пам’ять жон-мироносиць, віддає належну хвалу їхній вірі, гарячій любові й відданості Господу, Котрого переслідувала заздрість і злоба первосвящеників, книжників і старійшин юдейських. На прикладі мироносиць Церква вчить нас щирій вірі, гарячій любові та незмінній відданості Господу Ісусу упродовж всього нашого життя, у будь-якому стані, серед усіх нестабільностей життя, в щасті і горі, в скорботі і радості, в багатстві і бідності, в здоров’ї та хворобі, в тиші і бурі душевній. Особиста, жива, заснована на Євангелії християнська віра, є істинне миро для Господа. Він щедро нагороджував чудесними дарами тих, в кому знаходив віру. «Віра твоя спасла тебе, йди з миром», «йди, і як вірував ти, нехай і буде тобі», «по вірі вашій нехай буде вам», «все, чого не попросите в молитві з вірою, отримаєте», — говорив Він віруючим.