Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Представники єпархії взяли участь у роботі Дискусійного клубу

29 квітня, Керівник прес-служби єпархії, голова інформаційно-просвітницького відділу єпархії, ієромонах Маркіан (Каюмов) та спеціаліст зі зв’язків з громадськістю Анна Шевченко взяли участь у роботі круглого столу «Церква — медії — суспільство: шляхи пошуку комунікації», який організував дискусійний клуб факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка.
Під час роботи круглого столу спікерами — прес-секретарями єпархій та експертами в сфері релігійної журналістики — були розглянуті та продемонстровані власні бачення плідної співпраці церковних прес-служб та світських ЗМІ.
Зокрема отець Маркіан розповів, що церковна журналістика — це, перш за все, продовження апостольської проповіді Євенгелія та місіонерство за допомогою найсучасніших технічних досягнень. Тому, коли журналіст береться за роботу в сфері релігійної журналістики, мусить пам’ятати про це високе рівноапостольське покликання. Також за словами отця Маркіана на сьогоднішній день Церкви втягуються у суспільно-політичні інформаційні війни, через які єпархіальним прес-службам часто доводиться відкладати свої першочергові обов’язки євангелізації широких суспільних мас. Через це отець-прес-секретар закликав журналістів та експертів усвідомлювати власну відповідальність не лише перед читачами — а й перед Богом.
Також виступали й інші прес-секретарі єпархій, відомий релігієзнавець Андрій Юраш, журналістка прес-служби Львівської міської ради, а також різні представники релігійних видань та організацій.
В ході дискусії зі своїм баченням вирішення складних питань журналістської етики в сфері релігійної журналістики виступила Анна Шевченко, яка зазначила, що неможливо бути професійним релігійним журналістом, якщо людина не є практикуючим парафіянином.
Результатом роботи круглого столу стала пропозиція дану тематику не закинути, а продовжити її розглядати на подальших зустрічах Дискусійного клубу.