Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Духовенство єпархії вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

25 квітня напередодні 28-ої річниці Чорнобильської трагедії у Хмельницькому відбулася низка заходів на вшанування ліквідаторів найстрашнішої атомної катастрофи ХХ століття.
З благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, у заходах взяли участь священнослужителі Хмельницької єпархії: А саме: Секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк, клірик Свято-Покровського Хмельницького кафедрального собору протоієрей Петро Задвірний та клірик храму Казанської ікони Божої Матері в мкр. Гречанах м. Хмельницького диякон Олексій Ткачук.
Спочатку духовенство, віддаючи данину шани і вдячності вогнеборцям, які ризикуючи життям та здоров’ям, зберегли рідну землю від жахів радіоактивного зараження, разом із представниками обласної та міської влади, громадських організацій, та громадкістью міста поклали вінки і квіти до пам’ятника «Героям Чорнобиля – пожежникам», що на вулиці Героїв Чорнобиля.
Далі жалобні заходи продовжились біля пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля», що на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької. Тут відбувся мітинг-реквієм, під час якого відбулось також покладання вінків та квітів, перед усіма присутніми виступили очільники області та міста, по загиблим ліквідаторам духовенством було звершено заупокійне богослужіння. Усі присутні вшанували героїв та жертв Чорнобиля хвилиною мовчання.
Завершилися заходи на виставці пожежно-рятувальної служби ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, де було відкрито «Музей пам’яті героїв Чорнобиля».
У виставковій залі представлено світлини ліквідаторів, історичні документи, тогочасний одяг вогнеборців, засоби захисту органів дихання тощо.