Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. Відбулася щорічна передпасхальна зустріч керівників конфесій краю з головами Закарпатської ОДА та Обласної Ради

10 квітня, напередодні Великодніх свят відбулася щорічна передпасхальна зустріч керівників конфесій краю з головами Закарпатської ОДА та Обласної Ради в якій взяв участь і керуючий Мукачівською Православною єпархією архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор.
Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко тепло привітав архієпископів Мукачівської, Хустської єпархій Української Православної Церкви, Закарпатської єпархіії УПЦ Київського патріархату, Мукачівської греко-католицької єпархії, Мукачівської дієцезії римсько-католицької церкви, Закарпатської реформатської церкви, різних духовних представників об’єднань євангельських християн-баптистів та християн євангельської віри, громад адвентистів сьомого дня, Союзу вільних церков християн євангельської віри України.
У своєму вступному слові Валерій Лунченко наголосив, що духовність є насамперед дієвим інструментом у цей непростий для країни час, Божою силою, яка забезпечує мир та спокій. Саме духовенство нині має допомагати вірянам відчути, що в Україні має запанувати злагода та вберегти спокій. «Адже ми в думці всі єдині, що наша держава має бути цілісною та неподільною, – підкреслив керівник Закарпаття і додав. – Зі свого боку ми маємо забезпечити чесні і прозорі вибори, щоб громадяни обрали собі достойного Президента. І ми приймемо будь-який вибір народу, бо це є прикладом того, що Україна – демократична європейська держава».
Архієпископ Феодор, керуючий Мукачівською єпархією Української Православної Церкви, під час «круглого» столу наголосив, що зараз найважливіше питання – спокій у державі. І ті події, які відбуваються на сході України, є неприйнятними. «Наша єпархія висловлює повну підтримку щодо дій влади припинити сепаратистські заворушення. Ми категорично виступаємо за неподільність території нашої країни. Щоденно молимося за загиблих на Майдані. Усвідомлюємо, що нині першочергове завдання всіх релігійних конфесій на Закарпатті – заспокоїти людей, щоб не було кровопролить».
Під час конструктивного діалогу також прозвучали пропозиції до влади, зокрема, домогтися через Кабмін пільг на тарифи на природний газ та теплову енергію для релігійних організацій.
Того ж дня владика взяв участь у традиційній перед пасхальній зустрічі з головою Закарпатської Обласної Ради Балога І.І.