Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Свято-Покровському кафедральному храмі була відслужена соціальна Літургія для людей із вадами слуху

У дні Великого посту, коли православні християни приступають до святих таїнств Сповіді і Причастя, Церква також робить усе можливо, щоб ці святі Таїнства прийняли і ті, хто має обмежені фізичні можливості. В суботу 5 квітня. коли Православна Церква. Як зазвичай у суботу перед п’ятою неділею Великого посту відзначає свято Похвали Пресвятої Богородиці у Свято-Покровськоум кафедральному храмі міста Луцька була відслужена особлива Божествення Літургія із сурдоперекладом для нечуючих. Прекладач Наталія Сидорук також переказала для присутніх на богослужінні нечуючих і слова загальної Сповіді. Які зачитав духівник організації ієромонах Ілля (Вишневський), який духовно опікується нечуючими вірянами.
І саме цього дня виповнилось рівно три роки з часу початку співпраці Волинської єпархії із обласною організацією УТОГ.
Божественну Літургію очолив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, якому співслужили клірики храму. У своєму слові проповіді після прочитання Євангелія отець Валентин наголосив, що вже наближається час закінчення Святої Чотиредесятниці, і вже незабаром наступить страсний тиждень після якого Церква відзначатиме свято над святами – світле Христове Воскресіння Пасху.
«А сьогодні Церква святкує Похвалу Богородиці. Наш древні кафедральний храм присвячений саме Божій Матері, яка є для всіх наш нашою небесною Мамою. Отож нехай вона покриває нас, наше місто і нашу Державу своїм святим омофором та рятує нас від усякого зла», – сказав батюшка.
Цього дня до Святого Причастя приступило 111 вірян, більшість з яких були саме нечуюучі.
Із Причастям святих Христових Таїн присутніх привітав голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. «Нехай ця велика святиня – Тіло і Кров Христові, найбільша святиня, яка є у нашому житті послужить для укріплення наших сил як тілесних, так і духовних. Бажаю вам усім у радості зустріти день Світлого Христового Воскресіння, але спочатку прожити Страсний тиждень, пережити разом із Господом нашим Ісусом Христом Його Страждання, пройти Його Хресною дорогою, а вже потім святкувати Воскресіння Господа. А товариство нечуючих я вітаю із тим, що сьогодні три роки, як ми із вами разом, адже саме три останні роки ми проводимо місіонерську роботу із нечуючими. Бажаю вам почути голос Божий. Пережити зустріч із Богом», – сказав отець Валентин.
Він також переказав присутнім благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, а також відмітив діяльність клірика Свято-Покровського кафедрального храму ієромонаха Іллю (Вишневського) на поприщі духовної опіки над нечуючими.