Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. День ангела волинського архіпастиря митрополита Ніфонта

21 квітня – День пам’яті святителя Ніфонта єпископа Новгородського і чудотворця Києво-Печерського, який цього року припав на Світлий Понеділок, є Днем ангела керуючого Волинською єпархією архіпастиря митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.
Цього дня Божественну Літургію з нагоди свята у храмі Всіх святих Землі Волинської Луцька, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив його вірний сподвижник архімандрит Аліпій (Сапіга), якому співслужили настоятель Чарторийського Свято-Хрестовоздвиженського монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк) та клірики Луцького міського благочиння.
Священнослужителі і вірні щиро молились за улюбленого православними волинянами архіпастиря, який в ще в часи свого служіння настоятелем Свято-Троїцького храму села Рудка – Козинська, попри атеїстичний тиск, ніс людям Слово Боже, а за часи свого архіпастирського служіння на Волинській кафедрі доклав чимало зусиль для утвердження на Волині Православ’я, вічних духовних євангельських цінностей у суспільстві, особливо потрудившись і на ниві творення справ милосердя. Варто зауважити, що завдяки зустрічі із владикою Ніфонтом, ще з часів коли він був ієромонахом, і донині, коли вже 25-й рік він несе єпископське служіння, багато людей змогли знайти шлях до Бога і Церкви.
Після Літургії відбувся і пасхальний хресний хід. Священнослужителі також проспівали і величання святителю Ніфонту єпископу Новгородському Чудотворцю Києво-Печерському.
Нажаль, владика Ніфонт, через стан свого здоров’я, не зміг служити Літургію.