Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Буде створено два церковних центри підтримки батьків та дітей із порушеннями розвитку

Волинська єпархія вже не перший рік допомагає різномастим громадським організаціям, учасники чи підопічні яких опинились або у скрутних життєвих обставинах, або потерпають від певних недугів. Не виключенням є і ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Цією організацією, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта опікується священик Луцького районного благочиння протоієрей Михайло Россоловський.

А у неділю, 30 березня, цю організацію відвідали секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та координатор православного молодіжного волонтерського руху «Омофор» вихованець IV курсу ВДС Іван Шемедюк. Вони передали 30-ом родинам продуктові набори, а чотири родини отримали ще й сертифікати на побутову техніку.

«Таких активних мам, як ви, рідко де можна зустріти. Дітки із синдромом Дауна – це діти із особливою Богом даною долею. А чому Господь дав їм таку долю ми зможемо дізнатись лише у вічності. І дуже добре, що ми із вами розпочали цю співпрацю», – сказав протоієрей Валентин Марчук.

«Ми любимо вас і молимось за вас», – додав секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

Отець Валентин також повідомив, що у найближчих планах соціального служіння Волинської єпархії Української православної Церкви – створення у Луцьку двох церковних територіальних центрів для громадських організацій, в тому числі і для ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку.

«Я хочу щиро подякувати владиці Ніфонту і вам дорогі отці за підтримку», – зауважила у свою чергу голова правління ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку Олена Мельник.