Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Пасхальну ніч Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі

У Великодню ніч з 19 на 20 квітня Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій очолив Пасхальну заутреню та Літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.
Його Високопреосвященству співслужили: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископи – Макарівський Іларій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій,а також братія монастиря у священному сані.
Наприкінці Пасхальної заутрені єпископ Ірпінський Климент зачитав Слово огласительне святителя Іоанна Златоуста на Святу Пасху.
Однією з особливостей Великоднього богослужіння є читання Євангельського зачала кількома мовами. Зокрема, Євангеліє було прочитано церковно-слов’янською, грецькою, латинською, італійською, румунською, українською та російською мовами.
Після заамвонної молитви митрополит Онуфрій звершив чин освячення артоса.
Перед початком богослужіння на соборній площі віруючим був розданий Благодатний вогонь, доставлений до України офіційною делегацією Української Православної Церкви на чолі з Місцеблюстителем Київської Митрополичої кафедри митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм.