Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Августин взяв участь у покладанні квітів до Меморіальних комплексів «Героям Чорнобиля» та пам’яті воїнів, полеглих в Афганістані

26 квітня митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин молився у храмі святого Архістратига Божого Михаїла Михайлівського храмового комплексу, що у Дарниці, настоятелем якого є протоієрей Богдан Штим. У зв’язку з 28-річницею аварії на Чорнобильській АЕС владика, зокрема, звершив заупокійну молитву за загиблими у цій техногенній катастрофі. Цього дня з благословення Місцеблюстителя Київської Митрополичої Кафедри Високопреосвященнішого митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія митрополит Августин разок із керівництвом держави взяв участь у церемонії покладання квітів до Меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та пам`ятного знаку «Воїнам Чорнобиля».
Потім митрополит Августин разом із ветеранами Афганістану на чолі з Куніциним Сергієм Володимировичем взяв участь у покладанні квітів до Меморіального комплексу пам’яті воїнів, полеглих в Афганістані, що біля Успенської Києво-Печерської Лаври.
Цього дня архієрей у Синодальному військовому відділ, що в Успенській Києво-Печерській Лаврі провів прийом відвідувачів.
Увечері, архіпастир звершив Всенощне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві.