Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Копія чудотворної ікони Божої Матері “Призри на смирення” побувала в дитячих відділеннях київських лікарень

Закінчилось перебування точної копії чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Призри на смирення» зі Свято-Введенського чоловічого монастиря міста Києва в чотирьох київських спеціалізованих лікарнях: дитячого відділення Національного інституту раку, відділень клініки «Охматдит», дитячого відділення Київської міської онкологічної лікарні та Міської дитячої клінічної туберкульозної лікарні. Перебування ікони з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія організував Дитячий Паломницький Центр храму на честь безсрібників Косми і Даміана Другого лікарняного благочиння при фінансовій допомозі благодійників.

18 березня чудотворну ікону зустрічали у Міській дитячій клінічній туберкульозній лікарні. За традицією, діти та персонал зібралися у холі, де кліриком Бориспільської єпархії — архімандритом Анастасієм — було звершено молебень перед іконою. Без уваги та молитовної підтримки не залишились і діти із кісткового відділення, де лікуються діти без можливості самостійно пересуватися. В цей же день ікона разом зі співробітниками центру відвідала дитяче відділення Національного інституту раку і дитяче відділення Київської міської онкологічної лікарні.

19 та 20 березня помолитися та вклонитися святині змогли маленькі пацієнти з відділень токсікоголії, онкогематології, хірургії та інших відділень Київської спеціалізованої дитячої клініки «Охматдит».

Ікона здобула відомості у 1993 році, коли на склі ікони відобразилось її повне зображення. Експерти з Інституту судової експертизи дійшли висновку, що сучасній науці не під силу пояснити це явище. Вчені лише встановили, що відображення має органічний характер та є нерукотворним. У 1995 році рішенням Священного Синоду УПЦ було прийнято шанувати київську ікону «Призри на смирення» як чудотворну. З того часу багато людей приїжджають у Свято-Введенський монастир, щоб поклонитися Цариці Небесній з надією бути почутими Господом та отримати те, чого ми потребуємо у земному житті.