Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. У Вербну неділю було звершено Літургію для глухонімих

13 квітня, у храмі святителя Миколая Чудотворця у м. Білій Церкві відбулася Божественна Літургія для вірних з вадами слуху і мовлення. Богослужіння очолив клірик Спасо-Преорбраженського кафедрального собору у м. Білій Церкві священик ієрей Петро Патрєв та клірик Свято-Троїцького Іонінського монастиря м. Києва протоієрей Григорій Крижанівський. Останній разом із Олександрою Гавриш, Вікторією Корякою, Мариною Скоропадською та Євгенієм Сімаковим провели сурдопереклад Богослужіння.
На Літургії були присутні більше двадцяти глухонімих прихожан, які посповідалися і причастилися Тіла і Крові Христових. Після Богослужіння відбулося традиційне чаювання та спілкування.
Парафія вірних з вадами слуху і мовлення на честь преп. Олексія Голосіївського у м. Білій Церкві функціонує з листопада 2013 року за благословенням митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина. За підтримки сурдоперекладачів зі Львова та Києва білоцерківські волонтери, пройшовши курси, з Божою допомогою успішно справляються з перекладом надзвичайно важкого та глибокого за своїм змістом Богослужбового тексту, несучи людям радість спілкування з Богом.