Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Заява благочинного Миронівського округу єпархії УПЦ у відповідь на звинувачення з боку УПЦ КП

Сьогодні кожен віруючий християнин з болем у серці переживає трагічні події, що відбуваються в Україні, а особливо, трагічна загибель людей на Майдані в Києві під час братовбивчого протистояння. Українська Православна Церква завжди молилась і молиться за мир в Україні та за упокій душ вбитих на Майдані.

Згідно з рішенням Священного Синоду УПЦ від 24 лютого 2014 року з метою подолання церковних розділень в Україні, створено комісію для діалогу з представниками УПЦ КП та УАПЦ. Ведення такого діалогу передбачає припинення ворожнечі та релігійного протистояння. Нажаль, необґрунтована заява УПЦ Київського Патріархату щодо викрадення хреста на місці будівництва храму Всіх святих землі Української у м. Миронівці УПЦ Київського Патріархату прихильниками Московського Патріархату провокує ворожнечу та релігійне протистояння. Слід зауважити, що в Миронівському районі також були акти вандалізму щодо нашої Церкви, зокрема, – це повалення хрестів у селі Владиславці та на цвинтарях району.

Заява представників УПЦ Київського Патріархату стосовно освячення місця під будівництво їх храму і відмови місцевою владою виділення земельної ділянки «під впливом представників Московського Патріархату» свідчить, щонайменше, про необізнаність заявників про реальну ситуацію у Миронівському районі. Адже відомо, що майже за 22 роки існування УПЦ Київського Патріархату в місті Миронівці не було зареєстровано жодної релігійної громади цієї Церкви, отже, про яку відмову може йти мова?

До речі, в Миронівському районі діючими є лише 2 парафії УПЦ Київського Патріархату.

У селі Карапишах релігійну громаду УПЦ Київського Патріархату спромоглися зареєструвати лише після невдалої спроби захоплення представниками Київського патріархату Свято-Михайлівського храму УПЦ (https://www.youtube.com/watch?v=_D5YhpDjwG8), а до тих тривожних подій ніякої парафії УПЦ КП там не було. Коли ця зареєстрована громада Київського Патріархату будувала храм у селі, з нашого боку не чинилося ніякого спротиву і перепон. Отож, прошу бути обачними і відповідальними у своїх висловлюваннях про підозри, берегти мир і не розпалювати міжконфесійної ворожнечі.

З любов’ю у Христі, благочинний Миронівського округу,

настоятель Свято-Михайлівського храму у м. Миронівці
протоієрей Андрій Оленин

03.04.2014р.