Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА — КИЇВ. Іконописне відділення Полтавської Місіонерської Духовної Семінарії приймає участь у виставці ікон “Торжество Православ’я”

9 березня в галереї»Соборна» Духовно-просвітницького центру Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового відкрито виставку ікон «Торжество Православ’я». У виставковій залі представлено понад 100 унікальних робіт. Відкриття експозиції відбулося в день, коли Церква соборно вшановує свято Торжества Православ’я, встановлене у ІХ столітті на спомин про відновлення іконошанування у Візантійській імперії. Для огляду відвідувачам представили роботи Іконописної школи-майстерні, що діє при Харківській духовній семінарії, іконописного відділення Полтавської Місіонерської Духовної Семінарії та студії іконопису «Соборна» просвітницького центру Кафедрального собору.
З благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, Ректора ПМДС, у відкритті виставки взяли участь віце-ректор архімандрит Веніамін (Погребной), завідувач іконописного відділення С.І. Горбань та викладач Т.М. Хаустова.
Відкрив захід благочинний Свято-Андріє-Володимирського храму собору протоієрей Павел Білий. У вступному слові він передав усім присутнім благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. У церемонії відкриття взяли участь також радник Посольства Російської Федерації в Україні Константин Воробйов, керівник іконописної школи при Харківський духовній семінарії Наталія Чурилова, завідувач іконописного відділення при Полтавській Місіонерській Духовній Семінарії Сергій Горбань та представник студії іконопису «Соборна» Наталя Шульгіна.
Після офіційної частини всі присутні змогли оглянути витвори церковного мистецтва та поспілкуватися з сучасними іконописцями. Виставка відкрита для відвідувачів до 9 квітня.