Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт зустрівся з представниками управління ДСНС України

13 березня, керуючий Волинською єпархією митрополит Волинський і Луцький Ніфонт у своєму робочому кабінеті провів зустріч з представниками управління ДСНС України у Волинській області. На зустрічі був присутній голова інформаційно-просвітницього відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук.

В зв’язку з підписанням у Києві договору з УПЦ про співпрацю прийняли рішення такий ж договір підписати і з Волинською єпархією УПЦ. Розробили також і загальне звернення до волинян, адже священнослужителі добре розуміють необхідність збереження людського життя та майна, а також храмів від вогняної стихії, а відтак підтримують рятувальників у їх благородній справі. В угоді будуть вказані питання щодо організаційної та інформаційної співпраці. Її планується налагодити для збереження культурних та історичних традицій і духовно-моральної спадщини, укріплення духовності та моральності. Також церква готова у разі необхідності надавати рятувальникам допомогу у проведенні моральної реабілітації осіб, які виконують завдання в екстремальних умовах.

Спільне проведення роботи з навчання парафіян протипожежним істинам дасть змогу зарадити непоправимим наслідкам вогняної стихії та врятувати від загибелі бодай одне людське життя.