Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИМ. Київська, Бориспільська та Херсонська єпархії провели спільну молитовно-соціальну акцію з підтримки прикордонників на блокпостах біля Криму

29 березня, з благословення Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, відбулася спільна акція Київської, Бориспільської та Херсонської єпархій з духовної підтримки прикордонних військ України.

Група священнослужителів на чолі з архієпископом Херсонським і Таврійським Іоанном, у складі секретарів Київської та Бориспільської єпархій протоієрея Віктора Іващука та протоієрея Костянтина Пилипчука, а також представників духовенства Херсонської єпархії відвідали Чаплинський і Колончацький блокпости в Херсонській області на кордоні з АР Крим.

На блокпостах були відслужені молебні великомученику Георгію Переможцю перед іконою з часткою його святих мощей, кожен солдат отримав у благословення натільний хрестик та ікону великомученика Георгія.

Священнослужителі також привезли духовну літературу, яку зібрали для військових віряни парафій Київської та Бориспільської єпархій. Крім того військовим частинам було надано гуманітарну допомогу: одяг, продукти, засоби особистої гігієни тощо.

Архієпископ Іоанн та священнослужителі поспілкувалися з особовим складом та керівництвом, провели духовні бесіди.

Іконки, натільні хрестики та православні молитвослови у благословення та на знак підтримки від мешканців Київщини у великій кількості було передано благочинним Херсонської єпархії для роздачі всім воякам, що проходять службу в прикордонному регіоні.