Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархія надасть допомогу у розселенні мешканців Криму, які прибувають на Вінниччину

Вінницька єпархія Української Православної Церкви готова розмістити до 200 мешканців Криму, які прибувають на Вінниччину у зв’язку з останніми тривожними подіями на півострові. Людей планують поселити у при монастирях та у парафіяльних церковних будинках. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, за кілька днів буде зібрано інформацію від священиків щодо можливості розміщення кримчан у будинках парафіян храмів Вінницької єпархії.

Наразі, відповідно до останніх даних, в області перебуває 54 особи з Криму та має прибути ще до 50 осіб, в тому числі діти. Про це повідомила голова робочої групи з вирішення питань, пов‘язаних з прибуттям на Вінниччину родин з Автономної Республіки Крим, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. Під час засідання групи, яке проходило 9 березня, було прийняте рішення про залучення громадськості та релігійних громад області до розселення прибулих з Криму.

Вінницька єпархія УПЦ відгукнулася на цей заклик і в свою чергу, звертається до православних віруючих, які мають можливість надати допомогу родинам військовослужбовців та жителів Криму, повідомити про це настоятеля своєї парафії або безпосередньо єпархіальне управління за телефоном (0432)557801 (з понеділка до п’ятниці, з 10 до 17 години).