Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. МИТРОПОЛИТ АНАТОЛІЙ ЗВЕРШИВ СВЯТКОВЕ РІЗДВЯНЕ БОГОСЛУЖІННЯ

6 січня, напередодні свята Різдва Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, керуючий Сарненсько-Поліською єпархією високопреосвященніший митрополит Анатолій очолив всеношну службу з чином святкової літії у Свято-Покровському кафедральному соборі м.Сарни.
Після читання Євангелія, владика виголосив проповідь на тему Різдва Христового, а також згідно місцевої традиції освятив кутю. Під час читання канону митрополит Анатолій помазав богомольців освяченим елеєм.
7 січня, в день свята Різдва Христового, владика звершив святкову Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Сарни у співслужінні соборного духовенства. За богослужінням молилися багаточисельні парафіяни. Після читання святого Євангелія, архіпастир зачитав Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
По завершенні святкової Божественної Літургії митрополит Анатолій привітав усіх з великим та спасительним святом Різдва Христового, та за традицією разом з молящимися звершив спів колядок.