Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Божа Матір явила ще одне чудо через Свою Барську ікону

12 січня 2014 року православна громада Вінниччини відзначатиме третю річницю перенесення чудотворної Барської ікони Пресвятої Богородиці з парафіяльного храму м. Бар до нового Барського жіночого монастиря. За два місяці до святкування, 12 листопада, Божа Матір явила ще одне чудо зцілення від Свого образу, про яке написала у редакцію газети «Православна Вінниччина» Лариса В., яка проживає у м. Хмільник Вінницької області.
15 жовтня 2013 року вона поїхала до Вінницького обласного клінічного онкодиспансеру, щоб зробити обстеження після операції, яку рік тому їй зробили у цьому закладі. Після ультразвукового обстеження та низки аналізів жінці знову поставили невтішний діагноз: кіста лівої молочної залози 3,6х2,2 см та гіперплазія лімфатичних вузлів. Їй дали направлення на негайну операцію, якої жінка дуже злякалася, адже крім онкологічних проблем вона має серцеву хворобу (серцевий клапан відкривається лише на 45 градусів), тому розуміла свій ризик від будь-якого хірургічного втручання. З іншого боку, онкологічна хвороба сама собою не проходить та й лімфатичні вузли почали завдавати жахливого болю, від якого жінка не могла спати.
Зі своєю бідою Лариса В. приїхала до Браїлівського монастиря та звернулася до місцевого священика протоієрея Олександра Нестерука. Від нього жінка отримала духовну підтримку та пораду помолитися перед Барською іконою Божої Матері, щоб Господь послав їй кваліфікованого лікаря, який би вирішив, чи варто їй взагалі оперуватись, враховуючи всі проблеми зі здоров’ям.
Після Сповіді та Причастя у Браїлівському жіночому монастирі Лариса В. поїхала поклонитись до ікони Божої Матері до Барського монастиря. Літургію та молебень пере іконою відправляв протоієрей Павло Мироненко, котрий також підтримав жінку у своїй проповіді і разом з нею молився до Божої Матері.
Лариса В. свідчить, що під час Літургії вона неодноразово підходила до ікони Барської Божої Матері. Скло було тепле, і вона відчувала себе ніби «обгорнутою» у теплий мішок, але як тільки жінка відходила від ікони, це відчуття одразу зникало. За словами авторки листа, вона тоді буквально «не могла «насититись» перебуванням біля ікони».\
Після служби Лариса поїхала додому у Хмільник, а на другий день вранці, не плануючи того заздалегідь, вона поїхала оформлятись на операцію, бо була дуже виснажена морально і не мала сил чекати більше. Тільки в дорозі жінка зрозуміла, що вона вперше за довгий час спокійно спала в ночі, тобто не відчувала болю, і, що дивно, зовсім не нервувала та була дуже спокійна.
По приїзді у Вінницький клінічний онкодиспансер Лариса В. оформилась у відділення хірургії до лікаря Демиденко Ю.О., який направив її на мамографію молочних залоз, щоб визначити місце розрізу. Але, на велике здивування лікаря, кісти не було виявлено. На запитання жінки про стан лімфовузлів лікар відповів, що вони чисті, наче стерильні. Потім сам запитав у Лариси, чи не приймала вона ХТ-опромінення, тому що має біле місце (пляму) як після ХТ-опромінення.
Як свідчить Лариса В., з 12 листопада 2013 року до сьогоднішнього дня вона жодного разу не відчула болю в області молочних залоз та шийних лімфатичних вузлів, за що вона дякує Господу Ісусу Христу та Божій Матері, по молитвах якої з нею сталося це диво. Жінка дякує своїм духовним наставникам священикам Павлу та Олександру, а також ігумені Антонії (Стеценко), і разом з ними та з іншими паломниками обов’язково приїде, щоби вклонитися перед Барською іконою Пресвятої Богородиці 12 січня, в день її перенесення до святої Барської обителі.
Божественну літургію у Барському монастирі 12 січня 2014 року звершить митрополит Вінницький і Барський Симеон. Початок богослужіння о 9.00.

Прес-служба Вінницької єпархії