Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. 90-річний ювілей схіархімандрита Кирила молитовно відзначили в Браїлівському монастирі

Найстарший клірик Вінницької єпархії – схіархімандрит Кирил (Соколов) – відсвяткував свій 90-річний ювілей. З приводу ювілею в день пам’яті святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, 4 січня, в Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі відбулася урочиста Божественна літургія. В цій обителі отець Кирил несе своє служіння та є духівником монастиря.
Богослужіння в цей день очолив керуючий Вінницькою єпархією митрополит Вінницький і Барський Симеон. Архієрею співслужили клірики монастиря та інші священики єпархії, котрі приїхали привітати ювіляра. Під час відправи, під час літургії та молебню, підносилися особливі молитви за здоров’я та довголіття отця Кирила, а також за настоятельку монастиря ігуменю Антонію (Стеценко) з сестрами обителі.
Після молебню митрополит Симеон привітав ювіляра з його 90м днем народження. Архієрей побажав отцю Кирилу від Господа міцного здоров’я та довголіття. А зі словами вітання владика також виразив щиру вдячність за труди старця, його молитви, ревність та духовне окормлення пастви. В цей святковий день митрополит Симеон також вручив старцю нагороду – відзнаку Блаженнішого Митрополита Володимира за усердні труди на благо Церкви Христової.
Після цього схіархімандрита Кирила привітала ігуменя Антонія з сестрами монастиря та багаточисленні паломники та духовні чада ювіляра.